De eerste Nederlandse tandartspraktijk die de revolutionaire XO FLOW unit geïnstalleerd krijgt.

Dr. GertJan van Kalken is een gewaardeerd lid van het XO International Dentist Advisory Panel en zijn tandartspraktijk was een natuurlijke halte toen Kim Sørensen Chief Designer and Founder en Peter Sørensen, Chief Technology Officer van XO CARE op tournee gingen om de eerste tandartsen te bezoeken die de revolutionaire digitale XO FLOW unit hebben aangeschaft.

Het team van GertJan gebruikt al jaren XO-units, dus de verwachtingen waren hooggespannen toen de kliniek werd geüpgrade met een nieuwe XO FLOW unit. “Ik ben gewend om met de XO4 unit te werken. Geen enkele andere tandheelkundige fabrikant is in staat geweest om een unit te produceren die qua kwaliteit ook maar in de buurt komt van deze unit. Nu, met XO FLOW, is er een opvolger van deze toch al opmerkelijke XO unit.”

 

Nieuwe functies

 

Met de nieuwe XO FLOW unit heeft het team kennis gemaakt met verschillende nieuwe functies, zoals het Navigator-scherm. “Alle apps in de Navigator zijn eenvoudig te gebruiken en het instellen van de individuele presets en voorkeuren is eenvoudig. En alles aanpassen is eenvoudig. Tijdens behandelingen is de workflow app de enige app die ik gebruik en mijn tandartsassistente gebruikt de Navigator om de workflow te kiezen die we nodig hebben”, zegt GertJan.

De Navigator is ook succesvol gebleken in het creëren van een prettige ervaring voor de patiënt – met name voor patiënten met tandartsangst of voor kinderen. “De patiënten hebben aandacht besteed aan de mogelijkheid om de Navigator als afleiding te gebruiken. Op dit moment kan ik een YouTube- of Netflix-filmpje laten zien om plezier te hebben met jonge patiënten. Ze vinden het geweldig om een ‘bioscoop’-moment in hun tandartspraktijk te hebben!”, legt GertJan uit.

Een andere nieuwe toevoeging is het Dashboard. “Het Dashboard wordt gebruikt om informatie te krijgen over de variabelen van het actieve instrument of om een preset te kiezen voor het actieve of inactieve instrument,” legt GertJan uit en vervolgt: “Het is eenvoudig in gebruik en het maakt de aanpassingen van presets duidelijk zichtbaar. Het Dashboard geeft alle informatie in een oogwenk.”

Toekomstbestendige technologie

Voor GertJan en zijn team is het werken met de nieuwe digitale unit een positieve ervaring geweest – zowel wat betreft het integreren van workflows als het verbeteren van de efficiëntie van de behandeling. “Het werken met deze unit is een plezier geweest. De presets maken het mogelijk om met de meest efficiënte variabelen van een instrument te werken. Ik vind het prettig omdat ik weet dat mijn geïndividualiseerde instellingen altijd zullen zijn zoals ik ze wil hebben, zelfs als andere tandartsen ook met de unit werken.

Ook de mogelijkheden om meer workflows en instrumenten in en op de unit te integreren zijn ongelofelijk”, zegt GertJan. “De unit kan voortdurend worden bijgewerkt als er nieuwe technologische oplossingen beschikbaar komen. Net als onze mobiele telefoons en pc’s. In de toekomst komen er nieuwe instrumenten beschikbaar, en als ik ooit nog een instrument wil toevoegen, dan kan dat. We zullen dus altijd een up-to-date toestel hebben.”

Naast de functionaliteit en de technologische kenmerken valt ook het ontwerp van het toestel op. “Patiënten zijn verbaasd over het ontwerp en de informatie die op de schermdisplays wordt getoond. Ze zijn echt onder de indruk van het uiterlijk,” zegt GertJan. Gebruiksvriendelijke apps, een uitstekende patiëntenervaring, efficiënte workflows, individuele presets

en een toekomstbestendig ontwerp zijn enkele van de kenmerken waar GertJan enthousiast over is. Om zijn mening over de nieuwe digitale unit samen te vatten, eindigt GertJan met deze beoordeling: “Ik ben echt dol op mijn XO4 unit. Het heeft ons een soepele en efficiënte workflow gegeven, maar de XO FLOW… ik hou er nog meer van!”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Contact

Verstuur